Om mig

Niklas Törnblad, 39 år


Bor i Alingsås med min fru Carolina, vår dotter Ellie och Carolinas två söner, Vincent och Jack. 


Jag har varit intresserad av fiske i hela mitt liv. Började tidigt att fiska med kompisar och har egentligen aldrig slutat fiska sedan dess. 

Under alla år har jag varit intresserad av gäddfisket men på senare år intresserar gösfisket mig mer. Gösfisket trappades upp mer sedan jag skaffade mig Livescope. 

När jag flyttade till Alingsås sålde jag min fiskebåt, en Buster RS med 40hk 4-takt och Minnkota I-pilot. Jag saknade att ta mig ut på sjön och valde då att köpa en fiskekajak, sedan dess har jag sålt och köpt för att slutligen äga en Old town Topwater 106 pdl. 

Det jag gillar med denna fiskekajak är att den är stabil, lätt att hantera (vikt) och att den har trampsystem. 

Under 2021 hade jag som mål att ta en gös över 90cm, tyvärr misslyckades jag med detta och tar nya tag 2022.


Jakten är något jag alltid har varit intresserad att prova och i november 2020 tog jag jägarexamen tillsammans med min pappa och mina två bröder.

Sedan dess har jag jagat flera gånger som gäst och provat en drevjaktpå Östad. Tack vare jakten har jag lärt känna Tobias som jag vill rikta ett enormt stort tack till då han tagit med mig ut på jakt, utan det hade jag inte fått jaga så mycket som jag gjort under mitt första jaktår. Tack även till Magnus, Matthias och min svåger Henrik som bjudit in till jakt.


Jag hade den stora turen att en man vid namn Kenth svarade på min annons i tidningen Svensk jakt. Han mailade ett svar på annonsen att han har mark som är väldigt rika på dovhjort och att jag gärna fick komma och träffa honom. Vi stämde träff och kom överens om att jag fick jaga hos honom tillsammans med ett par andra.

Detta är jag väldigt tacksam för, att få spendera timmar på Kenths mark, vara nära naturen och dessutom få jaga dov är en lyx jag inte ens kunde drömma om!

 

Mitt första år som jägare gav mig två fällda vilt, en brungris och ett rådjurskid. 

Mitt mål för 2022/2023 är att fälla en räv och jag hoppas även jag får chansen att fälla en råbock senare under året. 

Min första Räv fällde jag på premiärdagen för bock då bockarna hade genomskådat våra planer och inte visade sig. 

Följ gärna min jakt på instagram och youtube!

tornblad_hunting